Jeżdżę: Neon I
Wiek: 37 Dołączył: 17 Sty 2010 Posty: 148 Otrzymał 2 pochwał(ę) Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2010-03-27, 19:34 nieprecyzyjna zmiana biegów - manual-
Ostatnio zauwazyłem że przy zmianie przełożenia w skrzyni biegów muszę "precyzyjnie szukać położenia -) "choc nie zawsze lecz dokuczliwe to dosc jest - poszukałem i znalazłem coś takiego na www.techknowman.com .
Czy rzeczywiście wymiana tych tulejek pomoże - pewno nie zaszkodzi , czy ktos to przerabiał ? Takie tulejki to pewno w Castoramie leżą- na bank.
Czy ktos zna wymiary tych tulejek? A i jak tam sie dostać ?
A czym objawia się ta nieprecyzyjna zmiana biegów bo ja właśnie mam taki problem że lewarek już nie jest taki sztywny jak wcześniej i lubi pływać na dodatek czasami z zamiast z 2 na 3 to wchodzi mi 5 i to mie wkurza. No i jeszcze jedno jak czasami mam na 4 i chce przyredukowac na 2 to nie chce mi iść muszę lekko do przodu lub dać na 3 i dopiero na 2. Czy to też wina tych tulejek czy to już bardziej skrzynia? Dodam że skrzynia pracuje w miare dobrze tzn sprzeglo elegancko łapie , zadne biegi nie wyskakują itp tylko ten głupi problem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum