Jeżdżę: Neon I Pomógł: 6 razy Wiek: 19 Dołączył: 19 Lis 2009 Posty: 1051 Skąd: Stargard Szczeciński
Wysłany: 2010-07-28, 11:31
43 - układ zapłonowy - czyli świece, kable lub cewka
Wyświetlił się 2 razy więc napewno coś trzeba z tym zrobić.
44 - czujnik temperatury akumulatora - nie ma wpływu na szarpanie
12 i 55 się nie przejmuj. 12 to rozłączony akumulator w ostatnim czasie a 55 koniec odczytu.
Kurde czemu ja na to nie wpadlem ze czek moze byc od odmy ... X.x przeca u mnie sie urwala i tak na sztuke ja zrobilem ... a co by bylo gdyby ja zatkac, w sensie od strony dolotu ... a czesc od silnika zostawic luzem ?
Kurde czemu ja na to nie wpadlem ze czek moze byc od odmy ... X.x przeca u mnie sie urwala i tak na sztuke ja zrobilem ... a co by bylo gdyby ja zatkac, w sensie od strony dolotu ... a czesc od silnika zostawic luzem ?
Jeżdżę: inny samochód Pomógł: 2 razy Wiek: 24 Dołączył: 09 Gru 2009 Posty: 502 Otrzymał 1 pochwał(ę) Skąd: Ząbki
Wysłany: 2010-07-30, 09:22
Kudlaty napisał/a:
a co by bylo gdyby ja zatkac, w sensie od strony dolotu ... a czesc od silnika zostawic luzem ?
Myślę, że nie będzie problemów. Komputer czyta dane z czujnika w dolocie, np. ciśnienie i przy nieszczelności ze strony odmy wywalało błąd. Po zatkaniu ciśnienie w dolocie będzie prawidłowe, a od strony silnika to najlepiej załóż jakiś wąż i puść go pod auto, bo może olejem rzucać
_________________ jest Dodge Intrepid ES 99' + LPG [na sprzedaż]
był Neon CS MK I '98 + LPG
Jeżdżę: Neon I
Wysłany: 2010-08-02, 17:43
No wlasnie szarpanie i kod 22, no bo 12 i 11 pomijam ,ale chlodnica na tablicy rozdzielczej wskazuje dzialanie jej. A kiedys jak mialam odpiety czujnik to nic na tablicy nie pokazywalo-C -caly czas-nawet wskazowka nie drgnela. A teraz na trasie przy dodawaniu gazu nie wchodzily biegi i szarpalo-podejrzewam czujnik paliwa, bo po zgaszeniu silnika i po paru sek zapaleniu jechal---ale przy zwalnianiu juz nie moglam dodac gazu i tak ze 4 razy na odcinku 60 km. zapalanie --jazda -nawet do 100 km/g potem zwolnienie --bo radar i koniec jazdy gaz do dechy nic nie pomagal tylko szarpalo-strzelalo i na wolnych obrotach psss-gasl silnik.-no i co wy panowie na to??
Wysłany: 2010-08-02, 22:11
11 W czasie obracania silnika nie wykryto wzorcowego sygnału zapłonu. --zawsze to mialam-chodzi o kable wysokiego napiecia..
[ Dodano: 2010-08-02, 22:22 ]
czy moze to byc spowodowane zatkanym lub zanieczyszczonym filtrem paliwa????jesli tak to gdzie sie znajduje-nadmienie ze mam service ksiazke po angielsku ze slownikiem pojec technicznych-no moze strone ktos poda?"Haynes Repair manual" Dodge& Plymouth neon 1995
Wysłany: 2010-08-04, 19:05
no dobra-8 voltow bylo, kod 11 zniknal, czujnik z kodem 22 sprawdzony i podlaczony -ale kod bledu wyswietla sie nadal(22). Po zapaleniu zaraz gasnie, chyba ze dodam gaz 2 razy nacisne pedal gazu a za trzecim silnik pracuje na wolnych obrotach. Czyli kody 12, 22 bez 11--tylko pytanie--dlaczego po sprawdzeniu napiecia w wale zniknal kod 11--to bylo tylko sprawdzenie!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum