Jeżdżę: Neon I
Wiek: 37 Dołączył: 17 Sty 2010 Posty: 146 Otrzymał 2 pochwał(ę) Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2010-07-12, 11:18 wejście AUX do oryginalnego radia?
Czy zastanawiał się ktoś jakby tu podłączyć np. mp3 do oryginalnego radia chrysler /nie za pomocą transmitera czy taśmy kasetowej/ale do gniazda zmieniarki - jak przerobić taki kabel???
A da sie to zrobić??? niewiem - potrzebny schemat kabla do podłączenia radio-zmieniarka lub opis gniazda zmieniarki z tyłu radia.
Jestem gotów poeksperymentowac bo i tak tydzień wolnego - Bezpłatnego niestety -(
Jeżdżę: Neon I Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Mar 2010 Posty: 199 Otrzymał 1 pochwał(ę) Skąd: Nowa Sól
Wysłany: 2010-07-12, 20:31
Musisz podłączyć sygnał "lewy" i "prawy" i do tego ground z pinu 2. Rozumiem, że podłączasz kabelek mini-jack, a tam jest miejsce tylko na 3 przewody (o ile to stereo).
Czyli podłączasz piny 4 i 5 jako kanały L i R i do tego 2 jako "uziemienie".
Powinno działać, chyba że potrzebny jest jeszcze jakiś dodatkowy sygnał sterujący z pozostałych pinów ale nie sądzę.
A mam takie pytanie ty chciałbyś do tego radia podłączyc taki kabel z jackiem 3,5 mm na końcu? Bo jak tak to możesz to wejście przerobic na chinche ja kiedyś tak zrobiłem w starej TOsce 303 , przypomne sobie co i jak i pomoge ale nie wiem właśnie czy chodzi o to samo mi i TObie
Jeżdżę: Neon I Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Mar 2010 Posty: 199 Otrzymał 1 pochwał(ę) Skąd: Nowa Sól
Wysłany: 2010-07-14, 11:59
Można to przerabiać na chinche, ale po co sobie utrudniać sprawę?
To jest zwykłe wejście din 8, do którego wystarczy dokupić wtyczkę i przylutować przewody pod odpowiednie piny.
No można i tak ale jak chce sie troche pomęczyc to może przerobic będzie to bardziej uniwersalne. A ja to przerabiałem wejście ,, starą piątke'' które były w sprzętach unitry.
Wysłany: 2010-07-14, 19:49
Czy ja wiem, czy to będzie bardziej uniwersalne...
Teraz większość przenośnych sprzętów ma gniazda mini-jack, a nawet jeżeli byłby potrzebny chinch, to przecież łatwiej podłączyć przejściówkę
No to bedzie kombinował jak mu wygodniej ale na pewno bardzo by chciał naszej porady jak sobie z tym poradzic a ja nie bardzo juz wiem bo kiedys w gimnazjum sie tym zajmowałem a teraz to kiepściutko ze sprzetami RTV :)
Jeśli to prawda a tak to wygląda to za chiny nie dam 150 za emulatorek zmieniarki -wolę nowe radio - lub zmieniarke bez magazynka za 20 wylicytować która to będzie dawać sygnał do radia i przerobić jak w pierwszym poście w/g filmu .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum