Na stronie www.neons.org znalazłem instrukcję wymiany sztywnych przewodów hamulcowych - tutaj
tylko gdzie mozna kupić takie przewody , ewentualnie dorobic i prosze może ktoś wie coś więcej na ten temat /jakie wymiary , jakie końcówki / - Pilne .może KTOŚ juz to wymieniał?
Pozdrawiam
Jeżdżę: Neon I
Wiek: 37 Dołączył: 17 Sty 2010 Posty: 146 Otrzymał 2 pochwał(ę) Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2010-04-02, 13:18
Coś mi sie wydaje że w Neonach to korozja tych przewodów to większy problem odnalazłem w necie instrukcje wymiany w/w skierowana do serwisów neona - tutaj
Wiek: 47 Dołączył: 08 Gru 2009 Posty: 64 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2010-04-03, 11:53
Witam !
Wyciągasz stary, mierzysz go i do sklepu. W każdym powinny być - miedziane. Zwróć uwagę na gwinty. Ostatecznie można przełożyć nakrętkę ze starego przewodu, tylko trzeba "zarobić" na nowo końcówkę przewodu. Wykonalne domowym sposobem. Przewody można wyginać i kształtować, bez obaw. Jak nie będzie dostatecznie długiego można kupić dwa krótsze i połączyć łącznikiem- są dostępne.
pozdrawiam
Wiek: 37 Dołączył: 17 Sty 2010 Posty: 146 Otrzymał 2 pochwał(ę) Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2010-04-21, 21:02
przewód naprawiony - koszt u mechanika razem z odpowietrzeniem i wymianą części przewodu na złączki 100 zł. Strach ma wielkie oczy byłem przygotowany na sporo więcej . Za reszte zakupiłem 2mb alcantary na podsufitke - przyjdzie czas na wymiane to pstrykne fotke.
Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum